Ode aan de septumring

26 Nov

septum1Zeg nooit zomaar koebel tegen een septumring. In de Standaard Magazine las ik bijvoorbeeld dat vrouwen er in India, Tibet en Nepal eentje dragen als toonbeeld van hun getrouwde status. En sinds Givenchy modellen met neusringen de catwalk op stuurde, palmt de neusring steeds gestager het straatbeeld in. Ook ik ben fan!

’t Is te zeggen: ik heb een haat-liefdeverhouding met dit type piercing. De grote, opvallende exemplaren vind ik lelijk, maar de fijne, subtiele ringetjesdoordeneus vind ik dan weer heel mooi. Zo mooi dat ik overweeg er zélf ook eentje te nemen. In dit artikel een aantal – naar mijn mening – prachtige voorbeelden van hoe een septumring very classy kan zijn.

septem2septum3septum5septum4septum6

Wat vind jij van de septumring?

Foto’s: Pinterest

 

36 Reacties to “Ode aan de septumring”

 1. julia november 26, 2014 bij 7:57 pm #

  Als ik deze foto’s zie vind ik zo’n neusring eigenlijk best wel elegant!

  xx

 2. Sara - Window On My Wardrobe november 26, 2014 bij 8:17 pm #

  Het is persoonlijk helemaal niet mijn ding want het past gewoon niet bij m’n stijl, maar ik heb zelf op de kunstschool gezeten en daar zag je natuurlijk alle types en stijlen – heel erg leuk! Enkele meisjes hadden in die tijd ook een septumring en eigenlijk stond dat hun echt leuk, het paste gewoon bij hun look!

  X Sara

 3. Jana november 26, 2014 bij 10:16 pm #

  Het is iets wat absoluut niet bij mij zou staan maar bij anderen kan ik het wel heel leuk vinden. Die eerste foto is echt prachtig!

 4. Julie november 26, 2014 bij 11:29 pm #

  Ik vind de meeste exemplaren nogal opvallend… Niet in dit artikel dan, want deze vind ik mooi! 🙂 Maar dan vind ik een wenkbrauw- of lipringetje mooier! 🙂

 5. Nathalie november 27, 2014 bij 8:12 am #

  Het is niet mijn ding maar op deze foto’s vind ik ze wel heel mooi staan
  Liefs Nathalie

 6. elmundooo november 27, 2014 bij 9:28 am #

  Love this look ….beautiful Pictures ❤

  http://www.theeche.com

 7. Eline november 27, 2014 bij 10:06 am #

  Ik vind zo’n subtiele ook echt heel mooi!

 8. Kiss & Make-up november 27, 2014 bij 10:11 am #

  Awel, je hebt gelijk, deze voorbeelden zijn inderdaad mooi! En toch vind ik die van Lady Gaga bijvoorbeeld echt vreselijk lelijk.

 9. BeautyGlitter november 27, 2014 bij 10:42 am #

  Ohh nee ik vind het echt drie keer niks haha, al vind ik het bij de laatste foto niet zo heel erg als bij de andere!

 10. Infinity november 27, 2014 bij 3:19 pm #

  Het kan mooi zijn als het zo’n kleine is, anders vind ik het afschuwelijk. ❤

 11. Northflix november 27, 2014 bij 6:17 pm #

  Absoluut niet mijn ding, ook al is het dan in de mode…

 12. Lien november 27, 2014 bij 6:32 pm #

  Die laatste foto is supermooi! Zo’n ‘neusringetje’ is echt supercool, maar wel best eng om te prikken. Misschien bestaat er wel zoiets als een neuscuff :). Anyway, mijn favo neuspiercing-dragers zijn Josje Huisman en Sean Dhont’s vrouw, Allison.

  xo

 13. bymarlayne november 27, 2014 bij 7:27 pm #

  Zelf ben ik er eerlijk gezegd niet zo weg van..

 14. iliveformydreams.com november 27, 2014 bij 7:58 pm #

  Mooie foto’s, vind het alleen zelf niks 🙂

 15. Claudia november 27, 2014 bij 8:28 pm #

  Bij die tweede foto vind ik het erg mooi, maar ik heb er niks mee. Vooral niet met van die balletjes aan het uiteinde.

 16. natasjaepb november 27, 2014 bij 8:56 pm #

  Bij sommigen staat het wel, maar ik vind het verder niks voor mezelf. Beetje eentonige mening hier, lees ik zo, maar laat je daar zeker niet door tegenhouden. Uiteraard doen wat wél werkt voor jou 🙂

  • chitchatontherocks november 28, 2014 bij 12:55 pm #

   Ik respecteer iedereen z’n mening hierover, hoor. Maar het zal me idd niet tegenhouden ;-). I’m strongminded like that hahaha!

 17. nailsbyfml november 28, 2014 bij 3:03 pm #

  Bij sommige staat het echt heel leuk, maar voor mij liever niet. Ik hou er zelf niet zo van. Niets negatief mee bedoeld hoor. Bij sommige staat het echt leuk!! Als jij het mooi vind, dan zeg ik doen!!

 18. Ines november 28, 2014 bij 6:23 pm #

  Ik vind het echt een supermooie piercing, zelf laat ik hem niet zetten wegens bang voor de pijn + Ik heb al een neuspiercing en dat zou net iets te veel van het goede zijn. Maar soms wou ik dat ik voor de septum was gegaan ipv de neuspiercing 😀

 19. Radianto november 29, 2014 bij 5:40 pm #

  Als het een subtiel dingetje is, dan kan ik het nog aanvaarden. Je moet ermee staan denk ik. Ik zou er alvast echt niet mee staan. Mooie plaatjes!

 20. Jonne november 29, 2014 bij 5:50 pm #

  Ik vind het zelf niet zo mooi, iets wat uit de neus steekt vind ik persoonlijk niet zo mooi.
  Maar ik wist de achtergrond van de ring niet, weer wat geleerd!

 21. abeautytorock november 30, 2014 bij 8:04 am #

  Ik heb dit een periode heel erg mooi gevonden 🙂 maar ik hield het toen op een lippiercing haha.

 22. mrsanchelon november 30, 2014 bij 4:27 pm #

  Hmmm.. Nee. Ik vind het wel mooi als het bij je cultuur hoort, zoals in India. maar voor ons blanke bleke dames vind ik het echt een NO. Maarja, iedereen heeft gelukkig een andere mening, anders zou het wel heel saai worden!

 23. Pauline november 30, 2014 bij 6:41 pm #

  Speciaal is het in ieder geval wel, mij zou het niet staan denk ik. Maar als ik je foto’s bekijk, kan het echt wel mooi zijn!

 24. Ine december 1, 2014 bij 11:04 am #

  Ik hou van een septum, heb er mij ook een laten steken voorbije september. Ik kan hem je zo aanraden! Het steken zelf doet niet zo’n zeer maar die piercing er in draaien, was pijnlijk. Ook zeer mooie voorbeelden getoond!

 25. Laura december 1, 2014 bij 11:14 am #

  Ik vind piercing in het algemeen wel mooi (zelf heb ik er ook eentje) maar van deze ben ik niet zo een grote fan. Doe mij toch maar een gewone neuspiercing langs de zijkant.

 26. elineblaise december 1, 2014 bij 12:34 pm #

  Ik vind het erg leuke foto’s maar is helemaal niets voor mij! Liefs x

 27. niesca december 1, 2014 bij 2:43 pm #

  ik vind het zelf helemaa niks ik moet er ook echt niet mee thuis komen want me vriend vind het net een koeienring…

 28. Krizia december 1, 2014 bij 2:56 pm #

  Ik wou er vroeger altijd eentje, maar mijn papa stak er altijd een stokje voor. 😀
  Ik vind het heel mooi, alleen lijkt het me wel pijnlijk…

  x Krizia

  Shark Attack – Fashion Blog

 29. jasmijncherubijn december 14, 2014 bij 10:36 am #

  Doen! Vind een septum ring ook heel classy. Helaas reageer ik allergisch op piercings, maar mocht dat niet zo zijn: ik zou er ook één nemen!

 30. Lieselot december 15, 2014 bij 10:24 pm #

  Het zou mij helemaal niet staan, maar je foto’s bewijzen dat het toch erg vrouwelijk en elegant kan zijn! Ik ben fan van de 3de en 4de foto :)!

 31. Lisa december 16, 2014 bij 7:26 pm #

  Ik heb het altijd al een mooie piercing gevonden. Mijn beste vriendin van vroeger had er ook één en helaas maakten wij dagelijks mee dat iemand stier naar haar riep. Tegenwoordig is een septum helemaal hip en happening… Apart dat dat zo snel om kan slaan als iets maar bij beroemde mensen gezien wordt. Overigens wil ik nog steeds een septum, maar mijn ouders en vriend vinden het niet mooi ;p

 32. youngpalooka december 31, 2014 bij 9:07 am #

  Interessante post!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: