Vrouwen en auto’s: 5 clichés onder de loep genomen!

6 Aug

vrouwauto

Over vrouwen en auto’s bestaan heel wat clichés. Sommige zijn voor mij – een vrouw die elke dag pendelt tussen Kortrijk en Antwerpen en dus heel wat kilometers vreet – heel erg herkenbaar, andere dan weer ronduit hilarisch. In deze blogpost neem ik de 5 belangrijkste clichés onder de loep! 

Cliché 1

Vrouwen rijden altijd te traag

9 op de 10 vrouwen geeft toe af en toe te snel te rijden en ook ik kreeg onlangs nog een snelheidsboete in de brievenbus. Het eerste cliché in dit artikel is dus al meteen ontkracht!

Cliché 2

Vrouwen kunnen niet parkeren 

Met het schaamrood op de wangen moet ik toegeven dat dit cliché op mij van toepassing is. Als ik zijwaarts moet parkeren, breekt het angstzweet me uit en het allerliefst rij ik bij het zoeken van een parkeerplaats rond tot ik er ééntje vind waar ik recht in kan rijden. Nochtans is zijwaarts parkeren in theorie heel erg simpel…

Cliché 3

Vrouwen laten hun man liever met de auto rijden

Ook dit cliché klopt bij mij. Ik rijd tijdens de week al zo veel met de wagen (minstens 1.000 km!), dat ik het stuur in het weekend met véél plezier afsta aan mijn wederhelft.

MINI

Cliché 4

Vrouwen kijken alleen naar de kleur van een wagen

Die chocoladebruine MINI One D op de foto hierboven? Da’s de mijne!  Ik kocht hem in 2011 en daar ging een grootschalig onderzoek aan vooraf. Samen met Robby bezocht ik verschillende garages, deed ik testritten, vergeleek ik prijzen… kortom: het was een heel proces! Waarop je moet letten als je een nieuwe wagen koopt en welke procedure je daarbij moet volgen, vind je op www.belgium.be!

Cliché 5

Vrouwen zijn hopeloos in het onderhoud van hun wagen

*Steekt beschaamd haar hand op* Schuldig! Ik weet eigenlijk pas dat er iets mis is met mijn auto als er ergens een rood lampje gaat branden. Mijn oliepeil checken? Geen idee hoe dat moet. De bandenspanning controleren? Dat doet mijn lief altijd! Of deed, want op www.tirendo.be heb ik een heleboel nuttige tips gevonden om zelf na te gaan of mjin  banden te plat staan of toe zijn aan vervanging. Wie weet word ik binnenkort nog een echte auto-pro!

Tenslotte nog één extra cliché:

Men-Vs-Women

Herkenbaar? Voor mij in elk geval wel ;-)!

Bronnen: FeelingLibelle en Pinterest.

16 Reacties to “Vrouwen en auto’s: 5 clichés onder de loep genomen!”

 1. Infinity augustus 6, 2014 bij 3:30 pm #

  Leuk artikel!
  Zelf ben ik nog te jong om auto te rijden, helaas.

  Liefs,
  Eva ♥

 2. Mme Sophistique augustus 6, 2014 bij 4:25 pm #

  hehe er zijn er op mij ook helaas veel van toepassing, niet kunnen parkeren? check. Liever ’t lief laten rijden? Dubbelcheck. En die chocoladekleurige mini is exact de auto die ik wil 😀 maar mini’s zijn zo duur 😦

 3. Julie augustus 6, 2014 bij 4:30 pm #

  Haha, die laatste foto is echt super grappig! 🙂
  Ondanks ik 23 heb ik nog geen rijbewijs, dus of de clichés op mij van toepassing zijn weet ik (nog?) niet! 😉

 4. Ines augustus 6, 2014 bij 4:47 pm #

  haha wat leuk 😀 Pft elke dag met de auto Kortrijk-Antwerpen :p zou niet voor mij zijn 😉

 5. Eva Realitijd augustus 6, 2014 bij 4:57 pm #

  Ik heb nog geen rijbewijs dus ik ben wel benieuwd wat voor mij van toepassing is haha :p leuk artikel!

 6. iliveformydreams.com augustus 6, 2014 bij 5:42 pm #

  Bij mij is alleen cliché 4 van toepassing. valt dus nog wel mee 😉

 7. Kirsty augustus 6, 2014 bij 6:56 pm #

  Wat een leuk artikel! Ik heb nog geen rijbewijs dus ik zal niet weten hoe ik het zou doen, alleen weet ik al wel dat ik wel van mooie auto’s houd hihi, ik wil later ook graag een Mini ❤

 8. Lieselot augustus 6, 2014 bij 7:16 pm #

  Ik moet toegeven dat ik mijn rijbewijs nog niet heb (rode kaakskes!). Maar ik kan me heel goed inbeelden dat ik aan de clichés hierboven zal voldoen :p!

 9. Kiss & Make-up augustus 7, 2014 bij 9:39 am #

  Mijn Corsa’ke was altijd heel mooi proper, zenne! Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik mezelf niet zo’n hele goeie chauffeur vind. Ik rij te weinig. Ik rij wel voorzichtig en correct, maar echt heel vlot of een natuurtalent vind ik mezelf niet.

 10. 24hoursoffashion augustus 7, 2014 bij 4:40 pm #

  Alleen cliche is van toepassing bij mij haha, ik ben echt niet goed qua onderhoud 😛 Dat laat ik graag aan iemand anders over 🙂

 11. niesca augustus 7, 2014 bij 7:32 pm #

  hihi leuk artikel. ik rijd altijd te hard en inparkeren is niet mijn sterke kant! daarnaast laat ik me liever rond rijden dan ik zelf moet rijden :#

 12. Sara - Window On My Wardrobe augustus 8, 2014 bij 6:12 am #

  Ik denk dar ik toch lichtjes fier mag zijn en kan zeggen dat geen enkel cliché bij mij van toepassing is 😀
  Ik kan beter zijwaarts parkeren als m’n vriend (en dat doe ik met een Mercedes C-Klasse Break ZONDER parkeersensoren (hij heeft er wel op zijn wagen)), mijn auto is altijd netjes (ook weer netter als die van hem) en traag rijden is zeker niet aan mijn besteed 😀
  In het weekend laat ik hem misschien wel liever rijden, maar dat is omdat ik elke dag een heel stuk rij en omdat het me ook anders te veel brandstof kost 😀 dan nemen we gewoon zijn auto he 😉

  X Sara

 13. Lien Steyaert (Mad Cats) augustus 8, 2014 bij 7:34 am #

  Hahaha die laatste foto!
  xo

 14. Sylvana augustus 9, 2014 bij 9:52 am #

  Hahaha geweldig artikel! En wat een leuke mini heb je :).

 15. Cuisine Céline augustus 9, 2014 bij 1:05 pm #

  Dat eerste klopt wel bij mij.. 😀

 16. Teddy augustus 9, 2014 bij 7:19 pm #

  haha heel erg leuk artikel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: