Skincare Routine

26 Dec

DSCF2373Op vlak van skincare ben ik een enorme seut. Als iets (een beetje) werkt, houd ik daar angstvallig aan vast zodat ik niet eindig met een kop vol pukkels. Toen ik onlangs van mijn vertrouwde Avène-producten overstapte op een andere skincare routine, was dat voor mij dan ook een grote stap. 

Tegenwoordig begin ik mijn skincare routine door mijn gezicht te wassen met de Savon d’Alep van Lamazuna. Die zat een tijd geleden in de Deauty Best Of Box en zou dankzij zijn samenstelling – de zeep wordt gemaakt van natuurlijke laurier- en olijfolie –  geschikt zijn voor alle huidtypes. Meer nog: Aleppozeep wordt speciaal aanbevolen tegen acné, eczeem en een droge huid en that’s right up my alley. Ik ben namelijk ‘gezegend’ met een wispelturig velleke: ik krijg snel puistjes, maar heb in de winter ook last van droge plekken. Toch was ik eerst wantrouwig. Zou deze Aleppozeep mijn huid niet uitdrogen en trekkerig doen aanvoelen? Totaal niet. Na het reinigen voelt mijn gezicht erg proper en zacht aan. Bovendien vind ik het wel iets hebben om aan de slag te gaan met een ouderwets stuk zeep.

Op naar stap 2: de Ultra Facial Toner van Kiehl’s. Deze toner bevat geen alcohol, maar wel oa avocado-olie, abrikozenpitolie en antarcticine. Hij heeft een iets dikkere textuur, ruikt lekker en is eveneens geschikt voor alle huidtypes. Mijn mini-verpakking is bijna op, maar ik ga sowieso meteen een nieuwe fles halen, want dit is topspul. De Ultra Facial Toner verwijdert alle vuilrestjes, verfrist mijn huid en vermindert mijn onzuiverheden.

Over de derde stap in mijn skincare routine – het Idealist serum van Estée Lauder – vertelde ik jullie onlangs alles in deze blogpost. Deze stap zorgt ervoor dat mijn huid er  gezond en glowy uitziet. Zo gezond en glowy zelfs dat ik de laatste tijd veel minder naar mijn trouwe tinted moisturizer van NARS grijp. Sorry baby…

Tenslotte gebruik ik de Ibuki Skin Refining Moisturizer van Shiseido. Deze moisturizer werd speciaal ontworpen voor jonge vrouwen die een hectisch leven leiden. Hij belooft de eerste tekenen van huidveroudering tegen te gaan, de vernieuwing van huidcellen te stimuleren en je huid gladder en stralender te maken. En dat doet ie ook, of tenminste: dat  gevoel heb ik toch. De crème ruikt lekker, trekt snel in en verzorgt mijn huid perfect in deze gure tijden. Volgens mij gaat de Ibuki – wist je trouwens dat dat innerlijke kracht betekent in het Japans? – Skin Refining Moisturizer me in de zomer iets té voedend zijn, maar dat zijn problemen voor later ;-). Dit is absoluut één van mijn favoriete producten van 2013!

’s Avonds herhaal ik dit ritueel, alleen vervang ik Idealist dan door dat andere musthave serum van Estée Lauder: Advanced Night Repair II. En sinds kort heb ik trouwens nog een partner in crime op vlak van huidverzorging. Benieuwd naar mijn secret lovah? I’ll tell you all about him tomorrow! 

8 Reacties to “Skincare Routine”

 1. Mme Sophistique december 26, 2013 bij 6:22 pm #

  oooh can’t wait until tomorrow 😀 ben heel benieuwd! ik heb die zeep nooit gebruikt, maar nu ben ik eigenlijk wel benieuwd, normaal ligt hij hier nog ergens te bestoffen, straks maar eens op zoektocht!

  • chitchatontherocks december 26, 2013 bij 6:24 pm #

   Hahaha, ik zal je al een hint geven: het is een masker, en ik heb het bij jou én bij Joliette gespot. Was zo benieuwd dat ‘k m ook besteld heb en man oh man. Ik wil ‘m opeten :-).

   • Mme Sophistique december 26, 2013 bij 7:01 pm #

    Haha nu weet ik het ^^ maar ik zal nog niet spoilen voor de anderen. heb ‘m vandaag nog opgehad, its tha best!

 2. Dorien december 26, 2013 bij 6:44 pm #

  Ziet er alvast goed uit! Ik ben echt een ramp wat betreft skincare, ik heb maar 2 producten waar ik mij aan hou en de rest doe ik altijd anders of vergeet ik zelfs haha :p

 3. Diana december 26, 2013 bij 7:01 pm #

  Ik ga een wilde gok wagen: Antipodes? Ben nu wel erg benieuwd!
  Dat serum van EL heb ik ook een tijd gebruikt, echt heel fijn! Geeft inderdaad een mooie gloed aan de huid.

 4. Jana december 26, 2013 bij 8:22 pm #

  Estee Lauder heeft zo een toffe skin care producten! Heb er zelf al vanalles van getest maar vind het helaas beetje prijzig ! x

 5. Kiss & Make-up december 27, 2013 bij 12:18 pm #

  Simpele maar heel mooie routine! Interessant ding, die zeep. Ik heb het ook eens geprobeerd, een zeep tegen acne and shizzles, maar ik merkte weinig resultaat dus heb maar opgegeven.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Opgemaakt #6 | Chit Chat - april 6, 2014

  […] het tussen mij en de Ibuki Skin Refining Moisturizer van Shiseido grote liefde is, las je al in dit artikel. Dit goedje sleepte mijn huid zo’n beetje door de winter. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: