La Roche-Posay Cicaplast Baume B5

14 Nov

DSCF2239Give me C, give me a U, give me an L, give me a T… Can I hear you say cultproduct?! Deze Cicaplast Baume B5 van La Roche-Posay is een van die producten waarover zowat iedereen lovend is. Het is een verzachtende en herstellende balsem met antibacteriële bestanddelen en ik las er al zoveel goeds over, dat ik hem zélf ook wou uittesten. Toen ik deze tube van 40 ml twee weken geleden tegen kwam in de Franse supermarkt Auchan, twijfelde ik dan ook geen seconde.

DSCF2238De Cicaplast Baume B5 is hypoallergeen, geschikt voor de meest gevoelige huidjes en bevat geen parfum, parabenen of linoline. De formule heeft bovendien een drievoudige werking: ze herstelt de opperhuid (dankzij Madecassoside) , verlicht droge en geïrriteerde zones (dankzij 5% Panthenol) en beschermt de huid (dankzij de rijke, voedende  textuur).

DSCF2241In mensentaal nu: de Cicaplast Baume B5 zou droge plekjes op je huid laten verdwijnen als sneeuw voor de zon, ervoor zorgen dat kleine wondjes sneller genezen, verkoeling bieden aan de verbrande huid, je velletje er stralend laten uitzien en zelfs littekens van acné laten vervagen. Kortom: dit zou een wondermiddel zijn.

Maar wat vond ik er nu eigenlijk zélf  van?! Wel, laat ik beginnen met de textuur. Deze balsem heeft een vrij dikke en smeuïge textuur, maar trekt (gelukkig) snel in als je hem hebt aangebracht. Ik gebruikte de Cicablast Baume B5 de voorbije weken meerdere keren als nachtcrème en wow: mijn gezicht zag er de volgende ochtend telkens echt fris uit. Er werd mij in verschillende reviews gezegd dat deze balsem geschikt is voor alle huidtypes en daar stond ik om eerlijk te zijn een beetje sceptisch tegenover. Ik krijg nogal snel acné en was ervan overtuigd dat mijn kop vol puisten zou staan na een nachtje met de Cicaplast Baume B5. Niet dus. Ik had zelfs de indruk dat de balsem supersnel komaf maakte met de twee puisten die toch een plekje probeerden te veroveren op mijn kin. Of was dat gewoon wishful thinking? Ik test de Cicaplast Baume B5 nog een tijdje verder uit en houd jullie op de hoogte, maar tot nu toe ben ik érg onder de indruk van dit product en geneigd het aan iedereen aan te raden.

Hebben jullie de Cicaplast Baume B5 al uitgetest?

 

7 Reacties to “La Roche-Posay Cicaplast Baume B5”

 1. Birds4Free november 14, 2013 bij 7:38 pm #

  Ik heb hem toevallig 😉 En gebruik hem enkel als ik soms eens droge of rode plekjes heb. Daarvoor werkt hij echt goed! Heb hem wel nog niet ’s nachts getest.

 2. dedotties november 14, 2013 bij 10:58 pm #

  Wat leuk dat hij acne zo goed tegengaat!

 3. Els Lauvrys november 15, 2013 bij 5:26 am #

  Hihi, hier wordt hij voor de kindjes gebruikt, maar mss moet ik hem dan toch ook zelf gaan smeren 😉

 4. An november 15, 2013 bij 7:21 am #

  Ik ben een fan… staat hier altijd in de kast!

 5. karen november 15, 2013 bij 9:51 am #

  Ik gebruik ongeveer dezelfde voor mijn droge lippen! In het begin vond ik hem wel ok, maar een gewone nivea werkt voor mij precies beter.

 6. Kiss & Make-up november 15, 2013 bij 10:27 am #

  Ik heb de gewone versie van de Cicaplast creme gebruikt op mijn litteken na mijn oogoperatie, en ik had wel de indruk dat het verschil maakte.

 7. Mme Sophistique november 16, 2013 bij 9:01 am #

  nog niet geprobeerd! ik ben grote fan van cicalfate van avene, ik denk dat het ongeveer hetzelfde is?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: