Lush engageert zich tegen stierengevechten

7 Aug

lush_logoNog tot en met 10 augustus voert Lush Belgïe samen met de organisatie ANIMALSACE een nationale campagne tegen stierengevechten in Frankrijk en Spanje. Stierengevechten gaan rechtstreeks in tegen de waarden van het veganistische merk en daarom wordt morgen om 12u in alle Belgische Lush-vestigingen een happening georganiseerd om tegen deze praktijk te protesteren.

De Lush-werknemers zullen bebloed op straat liggen met de beruchte banderilla (de stok met weerhaken die bij stierengevechten gebruikt wordt, nvdr.) in de rug om zo het zinloze lijden van de stier in de arena te symboliseren. Bovendien gaat de volledige opbrengst van de Sangria, de scrub met bloedrode suiker die je ziet op de foto hieronder, naar de mensen van ANIMALSACE, zodat zij kunnen blijven protesteren tegen deze barbaarse praktijk.

SangriaDat stierengevechten barbaars zijn, staat als een paal boven water. Wist je bijvoorbeeld dat de testikels van de stier met gebroken naalden worden bewerkt vlak voor hij de arena in? Zo wil men voorkomen dat de stier gaat liggen of zitten… En wist je dat het dier vlak voor het gevecht zakken met 100 kg zand  op het lijf krijgt gesmeten om het te verzwakken? Twee waanzinnige details, die meteen twee waanzinnig goede redenen zijn om morgen mee te gaan protesteren tegen stierengevechten!

Meer info vind je op de Facebookpagina van Lush.

2 Reacties to “Lush engageert zich tegen stierengevechten”

  1. Kiss & Make-up augustus 7, 2013 bij 7:56 pm #

    Heel goed initiatief. Dat ze die ellendige stierengevechten maar snel afschaffen. Ik kan echt niet begrijpen dat dierenleed een vorm van entertainment kan zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: