Take me back to Morocco, World Ticket Center!

4 Jun

marokkoDe nacht van woensdag 22 op donderdag 23 juni 2010 moest de meest romantische nacht van mijn leven worden. Die nacht sliepen mijn lief en ik immers alleen onder een gigantische sterrenhemel in de Sahara. We waren op dat ogenblik al 10 dagen aan het rondtrekken door Marokko en het einde van onze reis naderde. Onze trip naar en overnachting in de woestijn zou de kers op de spreekwoordelijke taart worden. Nadat we een hele dag in een jeep hadden gezeten en daarna door onze gids Mustapha voor een dik uur op een dromedaris waren geduwd, kwamen Robby en ik aan bij onze kampplaats. Die zag er pérfect uit: een klein stenen gebouwtje temidden van de gigantische duinen. Bovendien waren er geen andere toeristen, aangezien het toeristische seizoen in Marokko net gedaan was. We werden enkel opgewacht door Mustapha en twee nomaden, die voor ons zouden koken. Een verkenningstocht, een heerlijke tajine en enkele Arabische liedjes rond het kampvuur later, trokken onze drie gidsen zich discreet terug in het stenen gebouwtje. Robby en ik bleven achter onder de sterren, waar we vredig in slaap dommelden.

Twee uur later werd ik met een schok wakker. Het leek alsof mijn darmen en mijn maag verwikkeld waren in een hevige discussie. Een half uur later hing ik boven één van de twee wc’s in het stenen gebouwtje. Nog een uur later wisselde ik met de moed der wanhoop af tussen diezelfde twee wc’s. En nog zes uren later bleek dat ik Robby, Mustapha én de twee nomaden de hele nacht had wakkergehouden met mijn… ik denk dat ik hier niet in detail hoef te treden. Ook de details over de terugreis naar onze uitvalsbasis Ouarzazate ga ik jullie besparen, maar ik verzeker jullie dat de rit lang en pijnlijk was. De rest van ons verblijf in Marokko heb ik enkel nog soep en yoghurt gegeten. Die laatste at ik op naast het toilet in de badkamer. Je weet immers maar nooit.

Toen we een week terug in België waren, kwam ik te weten dat Robby van plan was geweest me aan het einde van onze reis naar Marokko te vragen of ik bij hem wou intrekken. De stakker had zijn vraag echter uitgesteld omdat ik té druk bezig was met boven de pot te hangen…

Waarom ik jullie dit verhaal vertel? Omdat ik met dit blogbericht meedoe aan een wedstrijd van www.worldticketcenter.nl om mijn droomtrip te winnen. Ik zou het héérlijk vinden om dankzij World Ticket Center nog eens terug te gaan naar Marokko, om er tajines te eten, muntthee te drinken, rond te wandelen in de soeks en nog veel meer. Mét het lief natuurlijk. Na Marokko vroeg hij me alsnog om samen te wonen en in september gaan we zelfs trouwen. Eind goed, al goed!

marokko2

3 Reacties to “Take me back to Morocco, World Ticket Center!”

  1. Cleo juni 4, 2013 bij 7:29 pm #

    Birte for the win!!!

  2. Karen juni 4, 2013 bij 7:46 pm #

    Arme Birte! Je verdient zeker nog een kans, dit keer zonder darmen in de knoop!

  3. Robby juni 6, 2013 bij 12:23 pm #

    No joke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: