Een welgemeende Fuck You, Abercrombie & Fitch!

9 Mei

Abercrombie & Fitch in DuesseldorfAbercrombie & Fitch stopt met het maken van vrouwenkleren boven maat 40/42. Ook de broeken worden niet groter gemaakt dan maat 40. De reden? Mike Jeffries, de directeur van het Amerikaanse kledingmerk, wil niet dat zijn vaste klanten minder aantrekkelijke mensen aantreffen in een filiaal van Abercrombie & Fitch. ‘In elke school zijn er populaire en minder populaire kinderen’, aldus Jeffries. ‘Het spreekt voor zich dat wij vooral de eerste groep willen aanspreken. Sommige mensen moeten het onder ogen zien: niet iedereen past in onze kleren. Daarom vind ik dat ze onze prachtige stukken ook niet mogen kopen. Ja, wij sluiten mensen uit. En wat dan nog?’ Dégoutante uitspraak van een ongetwijfeld minstens even dégoutant man. Ik ben in mijn leven nog maar één keer binnengeweest in een vestiging van Abercrombie en ik was er zéér snel weer buiten. Niet mijn ding. En gelukkig maar, want ik heb maat 42… Het is overigens niet de eerste keer dat Abercrombie & Fitch in opspraak komt. In 2004 werd het merk al beschuldigd van rascisme, omdat Jeffries alleen blanken aanwerft. In 2006 zei Jeffries dat hij alleen maar knappe mensen in dienst wilde nemen, omdat hij een sexy en hip publiek wil aantrekken.

8 Reacties to “Een welgemeende Fuck You, Abercrombie & Fitch!”

 1. thenotsotypicalblogger mei 9, 2013 bij 9:47 am #

  Reblogged this on The not so typical blogger..

 2. thenotsotypicalblogger mei 9, 2013 bij 9:49 am #

  ik ben het helemaal met je eens! mensen buitensluiten kan niet!

  maar ik wil heel graag je mening over iets :

  as you probably know i made a blogpost from Jean Paul Gaultier at the kunsthal rotterdam (The netherlands) and now i’m returning to it!
  But my Question is : What would you like to see me blogging about JPG?
  Do you want more videos or do you want more photos of shoes?
  Tel me what you would like to see!
  link : JPG post.

  love,
  the not so typical blogger

 3. Kiss & Make-up mei 9, 2013 bij 9:53 am #

  Huh, ik kan amper geloven dat die kerel dat écht heeft gezegd. What an asshole…

 4. birds4free mei 9, 2013 bij 11:30 am #

  Amai, echt erg! De mensen die het merk dragen, zijn toch jeugd? Dat betekent dat ze dus echt uitsluiten… Was en ben geen fan van het merk!

 5. Nele mei 9, 2013 bij 12:33 pm #

  degoutant! zou die kleren sowieso al niet kopen, niet echt mijn smaak,
  maar zo’n uitspraken vind ik echt wel degoutant ze!

 6. Elke mei 9, 2013 bij 4:50 pm #

  Ik snap niet dat hij een bepaalde kledingsmaat met aantrekkelijk associeert. Ik ken heel lelijke mensen met maatje 34…

 7. HansDeZwans mei 14, 2013 bij 7:42 am #

  Ik ben voor de eerste keer die winkel in Brussel binnengestapt. Ik moet zeggen, erg hippe winkel, muziek kei hard, gewoon leuk voor de jeugd denk ik. Ik hoorde achteraf wel vertellen dat hun personeel verplicht wordt om hun kleren te kopen en daarmee ook rond te lopen. De uitbuiting begint daar al.

 8. Stephniie augustus 25, 2013 bij 10:53 pm #

  Hoi!

  Ok, even ten eerste: ik wil absoluut niet goedpraten wat de man zei. Kan absoluut niet, zeker niet in onze huidige maatschappij. Wat er wel bij gezegd hoort: de man zei dit vele jaren geleden tijdens een lang interview en is nu terug aan het licht gekomen. That’s the internet for ya 😉

  Ten tweede? Ik snap het niet zo goed. Wij hebben wel broeken groter dan ne 40 (in jeansbroeken bv. Ik heb maat 7 bij Hollister (38, past soms een 40) en we hebben nog twee maten groter (9, 11)) + het merk heeft voor vrouwen nooit groter gehad dan een L in bovenstukken. Nooit. Dus ik vind het van de media een beetje zielig nu zo uit te halen. Van in het begin was dit niet aanwezig in het ‘assortiment’ dus waarom nu zo verontwaardigd doen? Also. Dit is blijkbaar wek vaker de gewoonte bij amerikaanse merken, ik ben dit nog in verschillende winkels in NY tegen gekomen.

  Even wel duidelijk maken: ik vind Jeffries’ overtuigingen absoluut verkeerd en het doet het imago absoluut geen goe. Tot zover even mijn inbreng 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: