Uitgetest en goedgekeurd: masker met chocolade uit ‘Natuurlijk Mooi’

15 Apr

DSCN6887De 17-jarige Marjolein Van Dorpe uit Nederename bracht onlangs het boek ‘Natuurlijk Mooi’ uit met daarin recepten voor homemade maskertjes en scrubs. Aangezien ik graag experimenteer in de keuken én in de badkamer, besloot ik er ééntje uit te proberen. Het zal waarschijnlijk niemand verrassen dat ik koos voor een maskertje met pure chocolade.

Wat heb je nodig?

25 gram pure chocolade, 1 eetlepel honing en 1 eiwit.

Zo doe je het

Weeg 25 gram chocolade af en laat deze au bain-marie smelten. Breek een ei en scheid het eigeel van het eiwit. Klopt het eiwit op tot het helemaal stijf is. Meng de gesmolten chocolade met de honing en schep er voorzichtig het eiwit door. Gebruik het masker zodra het afgekoeld is, zodat je je niet verbrand.

Wat vond ik ervan? 

Het masker was supereenvoudig om te maken en ik heb alle ingrediënten standaard in mijn kast staan. Handig! Het masker rook én smaakte heerlijk. Als er – al dan niet per ongeluk – een spatje masker in je mond terechtkomt, is dat dus helemaal niet erg. Na 10 minuten intrekken spoelde ik het masker af. Mijn huid voelde even zacht aan als een babyvelletje en zag er ook stralend uit. Eén kleine opmerking: in het boek staat dat je moet oppassen dat de chocolade niet te hard afkoelt, want dat het masker anders te hard wordt en niet meer smeerbaar is. Ik heb de rest van mijn masker echter in een leeg potje van Lush gedaan om te bewaren en na één nachtje in de koelkast is het nog perfect smeerbaar. Mijn masterplan? Ik ga in de helft van de week gewoon nog eens een chocolademaskertje op m’n gezicht gooien om helemaal te ontspannen.

De ingrediënten:

DSCN6884Het masker heet in het boek Chocolade Oppepper:

DSCN6885Close-up:

DSCN6892Ik heb mijn restje bewaard in een leeg potje van Lush:

DSCN6898Meer homemade maskers en scrubs vind je in het boek ‘Natuurlijk Mooi’ van Marjolein Van Dorpe, WPG Uitgevers, € 14,95.

DSCN6882

2 Reacties to “Uitgetest en goedgekeurd: masker met chocolade uit ‘Natuurlijk Mooi’”

  1. Kiss & Make-up april 15, 2013 bij 6:04 pm #

    Chapeau dat dat masker op je gezicht is gebleven en niet in je mond is beland! Ik zou na vijf minuten al het halve kommetje hebben leeg gelepeld 🙂

  2. annehuyghebaert april 15, 2013 bij 6:22 pm #

    Ik heb dat boek ook in de Joepie zien staan, ziet er leuk uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: