Pesten is ZO passé

6 Nov

‘Moeke, wat is een hoer?’ Met die vraag kwam ik in het vijfde leerjaar thuis. Mijn moeder stond met haar mond vol tanden en zei me gewoon dat dat een heel lelijk woord was. Hoe moest zij mij immers uitleggen waarvoor ik die dag weer uitgescholden was op school? Ja, ook ik werd gepest. Gelukkig was ik amper 10 en herinner ik me er niet zo veel meer van. Als mijn moeder echter een anekdote vertelt over die tijd, springen de tranen me in de ogen. Want nu, nu ik 19 jaar ouder en ook iéts wijzer ben, besef ik dat pesten niet alleen een grote impact heeft op de slachtoffers zélf, maar ook op hun familie.

Deze blogpost zou ik daarom willen opdragen aan de families van Felicia Garcia, Amanda Todd en Tim Ribberink, 3 jonge mensen die de voorbije twee maanden zelfmoord pleegden omdat ze gepest werden. Word je zelf gepest? Dan heb ik één tip: praat erover! Zoek iemand die je in vertrouwen kan nemen en die je kan helpen. Zwijg niet omdat je bang bent uitgescholden te worden voor klikspaan of drama queen. Door te zwijgen doe je alleen de pesters een plezier.

Nuttige websites: www.awel.be en www.preventiezelfdoding.be.

2 Reacties to “Pesten is ZO passé”

  1. Lien november 6, 2012 bij 12:55 pm #

    Goed om het nog es in de aandacht te brengen Birte. Een stevige aanpak van pesten is zo nodig!

  2. Mieke november 7, 2012 bij 8:37 pm #

    *pink* een traantje weg…. goed gezegd bibs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: