Hot and happening in Gent: Wasbar!

5 Okt

Sinds vandaag vind ik het bijna jammer dat ik mijn eigen wasmachine en droogkast heb. In Gent openden Dries Henau (27) en Yuri Vandenbogaerde (24) namelijk Wasbar, een wasserette die allesbehalve een gewone wasserette is. Dries en Yuri waren het immers beu om hun was naar hun mama te brengen of hem te moeten doen in koele en ongezellige wassalons, dus besloten ze het heft in eigen handen te nemen. Het resultaat? Terwijl je je was draait in één van de Electrolux-wasmachines, kan je bij Wasbar een frisse pint of een lekkere koffie drinken en ook een hapje eten.Dat doe je niet onder een stel koude TL-lampen, maar wel in een gezellig interieur. Wasbar werd immers ingericht door de Antwerpse designstudio PINKEYE, die ook het idee van Dries en Yuri verder uitwerkten tot dit volledige concept. Grappig detail: alle wasmachines kregen een oma-naam mee, de droogkasten een opa-naam. Wassen kost bij Wasbar 0,15 euro per minuut. De Ecover-wasproducten krijg je er gratis bij.Dringend aan een makeover toe? Geen paniek, want bij Wasbar kan je je haren ook laten knippen en kleuren met de beste L’Oréalproducten.

Nog meer redenen nodig om eens een bezoekje te brengen? Op vrijdag bieden Dries en Yuri aperitiefjes aan en op zondag brunch. Elke maandag worden alle mannen getrakteerd op een pint, op dinsdag zijn er workshops met DIY-ideeën en op donderdag kan je een concertje meepikken. Bovendien biedt Wasbar – en dat de hele week door 😉 – gratis WIFI.

Adres: Nederkouter 109 – 9000 Gent.

Meer info op: www.wasbar.be

PS 1: De waszakken van Wasbar werden ontworpen door Black Balloon, een érg fijn Gents label dat stiekem één van mijn favorietjes is.
PS 2: Vorige week vrijdag, een week voor de opening dus, werd Wasbar in de Britse krant The Guardian al uitgeroepen tot één van dé hotspots van Gent. Het volledige artikel kan je HIER lezen!

Eén reactie to “Hot and happening in Gent: Wasbar!”

  1. Robby oktober 5, 2012 bij 1:25 pm #

    nice

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: