‘Fifty Shades of Grey’: the follow-up

8 Aug

Vorige week donderdag meldde ik jullie dat ik ‘Fifty Shades of Grey’, het eerste boek uit de gelijknamige trilogie, ging lezen. Ik beloofde jullie te laten weten wat ik van het boek vond en ik hou me graag aan mijn beloftes, dus… here I am!

Het verhaal: Anastasia Steele staat op het punt af te studeren in Engelse taal en Literatuur. Als ze voor haar zieke vriendin Kate invalt en de rijke zakenman Christian Grey interviewt voor de universiteitskrant, vindt ze hem meteen razendknap en intrigerend. Groot is Ana’s verbazing als blijkt dat Christian ook geïnteresseerd is in haar. Meer ontmoetingen volgen en er ontstaat een intense, ingewikkelde én kinky relatie tussen de twee…

Wat ik ervan vond: ik moet zeggen dat ik vanaf de eerste pagina meegesleept werd door schrijfster E.L. James. Na het allereerste gesprek tussen hoofdpersonages Anastasia en Christian wou ik verderlezen tot ze elkaar nog eens ontmoetten, daarna wou ik weer doorlezen tot ze voor het eerst kusten en zo werd het algauw véél te laat om nog in bed te liggen lezen op een doordeweekse avond. Uiteraard is ‘Fifty Shades’ geen zware, intellectuele kost, maar het boek leest héél vlot weg en is perfect voor een zwoele zomeravond (niet dat we die al gehad hebben…). Mij stoorde het ook totaal niet dat ‘Fifty Shades’ ontstaan is uit fan-fictie van ‘Twilight’. Sommige mensen vinden dat de twee verhalen héél sterk op elkaar lijken, maar daar heb ik niet veel van gemerkt en ik heb me er zeker niet aan gestoord. Ik moet er wel bij vermelden dat ik de ‘Twilight’-boeken nooit gelezen heb. De schrijfstijlen van Stephenie Meyer en E.L. James kan ik dus niet met elkaar vergelijken. De films heb ik echter wel gezien, en as far as the story goes: ‘Fifty Shades’ is minder romantisch dan ‘Twilight’, maar wel veel spannender dankzij het sadomasochistische kantje van Christian Grey.

Toen ik de laatste bladzijde van ‘Fifty Shades’ omsloeg, wou ik in elk geval méér. Ondertussen heb ik Robby op eBay deel 2 (‘Fifty Shades Darker’) en deel 3 (‘Fifty Shades Freed’) van de trilogie laten kopen (waarvoor nog eens dank, honey). Duim maar mee dat ze snel in de brievenbus zitten!

Nog twee kleine opmerkingen:

1. ‘Fifty Shades’ is géén boek voor de goody two shoes onder ons, aangezien het vol pikante seksscènes zit. Ergens is dat natuurlijk ook wel logisch, aangezien het boek over SM gaat :-).

2.  Ik las ‘Fifty Shades of Grey’ in het Engels, omdat ik had gehoord dat de vertaling niet geweldig was. Als je de trilogie toch in het Nederlands wil lezen, kan je ze voor ongeveer 15 euro per boek kopen bij de boekhandel. De nederlandstalige titels van de boeken zijn ‘Vijftig Tinten Grijs’, ‘Vijftig Tinten Donkerder’ en ‘Vijftig Tinten Vrij’.

Laters babies! 

Eén reactie to “‘Fifty Shades of Grey’: the follow-up”

  1. Lien augustus 8, 2012 bij 3:18 pm #

    Geweldig! Ik heb de hele trilogie in de Fnac gekocht en kreeg het derde boek er gratis bij! In het nederlands weliswaar! Maar de vertaling is er nog niet al te slecht uitgekomen ;). Heerlijk lichte lectuur ;).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: