My summer reading list

26 Jun

Image

Ik ben niet alleen verslaafd aan schoenen en handtassen, maar ook aan goede boeken. En dit lijstje wil ik deze zomer ‘afwerken’. Ik kijk er al naar uit!

De autobiografie: ‘Life’ van Keith Richards

Toegegeven: de autobiografie van Rolling Stone Keith Richards ligt al sinds 2010 in de winkels, maar ik heb’m nog altijd niet gelezen. Dat moet er deze zomer dan maar eens van komen. Over één ding twijfel ik nog: ga ik ‘m lezen in het Engels of kies ik voor de Nederlandse vertaling die ik in huis haalde?

Het wijvenboek: ‘Het meest fantastische liefdesverhaal aller tijden’ van Lucy Robinson

Ik schaam me absoluut niet voor het feit dat ik een grote fan ben van chicklit. Maar het moet wél goeie chicklit zijn, met een perfecte mix van wegdroom- en gierenvanhetlachenmomenten. De titel van het debuut van Lucy Robinson schept alvast heel hoge verwachtingen.

Het spannende boek: ‘Triptiek’ van Karin Slaughter

The one I’m currently reading. Ook dit boek is al enkele jaren (sinds 2006) uit, maar het is zowat het enige boek van Karin Slaughter dat ik nog niet gelezen had. Ondertussen zit ik op p. 198 en ik kan ben SUPERbenieuwd hoe het afloopt.

De klassieker: ‘Lady Chatterley’s Lover’ van D.H. Lawrence

Schrijver D.H. Lawrence noemde dit boek zélf ‘the most improper novel in the world’ en het stond jarenlang op verboden lijsten omwille van de expliciete beschrijvingen van seksuele handelingen die erin voorkomen. Extra leuk: ik kocht ‘Lady Chatterley’s Lover’ tweedehands in mijn favoriete boekenwinkel (zie onderaan deze blogpost) en hij ruikt zo lekker naar… een tweedehands boek.

De toekomstige klassieker: ‘Zomerhuis met Zwembad’ van Herman Koch

‘Het Diner’, die andere toekomstige klassieker van Herman Koch, verslond ik op enkele dagen tijd. Ook over ‘Zomerhuis met Zwembad’ heb ik nog niets dan goeds gehoord, dus ik ben er zeker van dat deze novel me niet teleur zal stellen…

De tearjerker: ‘Je Blijft’ van Anna Drijver

Ik heb ‘Je Blijft’ al een keertje gelezen en daarna heb ik het aangeraden aan zowat elke andere boekenwurm die ik ken. Het verhaal, over een meisje dat haar grote liefde verliest, raakte me zo erg dat ik het boek nog een keer wil lezen. Mét een pak papieren zakdoekjes in de aanslag, weliswaar, want ik ben er zeker van dat ik opnieuw tranen met tuiten ga huilen…

TIP: De meeste boeken die ik hierboven vermeld heb zijn te koop bij Het Voorwoord in Heist-Op-Den-Berg. Deze boekenwinkel verkoopt nieuwe en tweedehands boeken én je kan er ook een tas koffie of thee drinken. Meer info op http://www.hetvoorwoord.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: