Birte loves… Le Chat Noir!

29 Nov

De liefde voor vintage, tweedehands en brocante werd mij door mijn vader met de paplepel ingegeven. Toen ik klein(er) was liep ik om de paar weken op zondagochtend om 6u00 rond op verschillende Brusselse rommelmarkten, gewapend met mijn zakgeld én een zaklamp (om mijn potentiële aankopen goed te kunnen bestuderen). Dat ik toen al hield van rondsnuisteren is dus een kleine understatement. Tegenwoordig vind je mij niet vaak meer op rommelmarkten in het Brusselse en al zeker niet op een zondagochtend om 6u00. Het rondsnuisteren ben ik echter nog niet verleerd en de excitement die ik vroeger voelde toen ik van marktstandje tot marktstandje liep, voelde ik ook toen ik voor het allereerst binnenstapte bij Le Chat Noir. Van gewéldige (veelal oranje) keukenspullen uit de seventies, over oldschool speelgoed tot een vintage trouwjurk uit de fifties, Le Chat Noir heeft voor iedereen iets leuks én eigenaar Kurt is altijd in voor een babbel. Dat de brocantezaak zich bevindt in mijn nieuwe thuisstad Kortrijk is alleen maar een groot pluspunt. Mijn laatste Le Chat Noir-aanwinst? De Snoeckx van mijn geboortejaar, 1983. I like!

Le Chat Noir, Onze-Lieve-Vrouwstraat 9, Kortrijk.

2 Reacties to “Birte loves… Le Chat Noir!”

  1. Christophe november 29, 2011 bij 8:37 pm #

    Eigenaar Kurt zal u dankbaar zijn!

  2. Sarah november 30, 2011 bij 2:08 pm #

    Joehoe, als ik op bezoek kom in december gaan we er samen snuisteren he! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: